«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» με τον Γιάννη Παπατζανή

Μια ξεχωριστή δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Ο καταξιωμένος μουσικός, κ. Γιάννης Παπατζανής δεξιοτέχνης των κρουστών  στενός συνεργάτης  με τους κορυφαίους  Ross Daly, Γιώργο Ξυλούρη, Βασίλη Σταυρακάκη, Ψαραντώνη, Ζαχαρία Σπυριδάκη, Δημήτρη Σγουρό, στο πλαίσιο των σεμιναρίων «Η Τέχνη του Ρυθμού στην Εκπαίδευση»,  παρουσίασε στους μαθητές μας κρουστά από διάφορες χώρες και παραδόσεις καθώς και τεχνικές παιξίματος αυτών, ενισχύοντας  το πολυπολιτισμικό πνεύμα της εκπαίδευσης. Ο ίδιος είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική ενώνει τους λαούς και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές  μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης body percussion (κρουστά με το σώμα) στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές που όπως δήλωσαν συγκεντρώθηκαν, έπαιξαν και  διασκέδασαν και έκλεισε με την μουσική ομάδα με κρητικούς χορούς με τη συνοδεία του κ. Παπατζανή στα κρουστά και του Μαθηματικού-μουσικού μας Χάρη Φασουλά στο μαντολίνο. Μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια μας έδωσαν τα παιδιά μας που χόρεψαν με την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερη αυτή δια ζώσης δράση και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι μαθητές να παρακολουθήσουν την Τέχνη του Ρυθμού, την Τέχνη της Ζωής, την Τέχνη της Ευτυχίας.