«Liberté, Egalité, Fraternité»

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων του σχολικού έτους, οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Γ2 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία δράση προώθησης της γαλλικής γλώσσας, της γαλλικής ιστορίας και του γαλλικού πολιτισμού. Τη δράση αυτή εμπνεύστηκε το Γαλλικό Ινστιτούτο και υλοποίησε ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Σαρακατσάνης.

Πρόκειται για την προβολή οπτικοακουστικού υλικού τριών θεματικών ενοτήτων που φέρουν ως τίτλο το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Liberté, Egalité, Fraternité». Στόχος τους είναι να προβληθεί ο ρόλος της Γαλλίας, της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού στην κατάκτηση και εξέλιξη, μέσα από την ιστορία, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, της ισότητας των δύο φύλων και των ανθρώπων γενικότερα και της αδελφοσύνης σε διεθνές, ευρωπαϊκό και ατομικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης και ευχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσας και υιοθέτησης της επικοινωνιακής προσέγγισής της μέσω νέων δράσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.