Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τιμήσαμε μετά από καιρό όλοι μαζί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή μας ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας, τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών, καθώς και την απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που διακρίθηκαν την περσινή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα χρονικό των ιστορικών γεγονότων, εμπλουτισμένο με οπτικοακουστικό υλικό και τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία μας.
Την επιμέλεια της γιορτής είχε η Θεολόγος μας κ. Καλλιόπη Σηφαντωνάκη και τη μουσική επιμέλεια η μουσικός μας κ. Ιωάννα Παπαδάκη. Τα κείμενα απέδωσαν οι: Κατερίνα Αγγελοπούλου-Διαμαντή, Μαρία Αρναουτάκη, Κατερίνα Φιορέτζη, Ραφαέλα Νεραντζούλη, Άννα Δρακάκη και Γιώργος Απαλάκης από τη Γ΄ τάξη.
Ας είναι αυτή η επέτειος μια αφορμή να μην ξεχνάμε να βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας και καταπίεσης, σε κάθε μορφή ρατσισμού. ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια!