25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται από τον Δήμο μας διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης. Το σχολείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα συμμετοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις, πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Β1.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το θλιβερό φαινόμενο της Γυναικοκοτονίας παρακολουθώντας βίντεο και ακούγοντας τραγούδια. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τα παιδιά εξέφρασαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον προβληματισμό τους γύρω από το θέμα. Συνειδητοποίησαν πως η γυναικοκτονία μπορεί να διαπραχθεί κάτω από ποικίλες συνθήκες, ανεξάρτητα από ηλικία, οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο. Τέλος, δημιουργήσαν μια εικαστική παρέμβαση: μια «κούκλα», η οποία φέρει τα ονόματα και τις ηλικίες των γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα βρίσκεται στο φουαγιέ του ΡΕΞ, μαζί με τις δημιουργίες και άλλων σχολείων, στην εκδήλωση με τίτλο ΜΙΛΑ…ΦΙΛΟΜΗΛΑ, που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης είχε η υπεύθυνη του τμήματος κ. Καλλιόπη Σηφαντωνάκη. Συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Λαρετζάκη και Κλεάνθη Ρουμπελάκη.