Το 3ο Γυμνάσιο συντονίζει δράσεις αλληλεγγύης, ακούει τα κάλαντα και μυείται στη μαγεία του Κινηματογράφου!

Σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβλήθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου μετά τη γιορτή του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου και τη συγκέντρωση τροφίμων για ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς της πόλης μας στο πλαίσιο του ομίλου για τον κινηματογράφο του σχολείου μας το νεανικό κινηματογραφικό αριστούργημα “Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους” (Stefano Cipani, 2019, 102΄) στο ΡΕΞ.
«Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» είναι μια τρυφερή, χιουμοριστική, οικογενειακή ταινία για τη διαφορετικότητα, την εφηβεία, την αγάπη, τα λάθη και τη συγχώρεση εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Ματσαριόλ.
Ο Τζακ έχει έναν αδελφό, τον Τζο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή το αδελφάκι του ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με υπερδυνάμεις. Τώρα στο γυμνάσιο δεν πιστεύει πια ότι ο αδελφός του είναι υπερήρωας, αλλά σχεδόν ντρέπεται γι΄ αυτόν ειδικά από τότε που γνώρισε την Aριάννα. Αρχίζει να λέει ψέματα, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Τελικά διανύοντας την εφηβεία και ζώντας δίπλα στον αδερφό του θα συνειδητοποιήσει ότι ο “διαφορετικός” αδερφός του είναι πραγματικά ένας σούπερ ήρωας.
Η ταινία απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου τον Απρίλιο 2020, μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 2.000 νέους ηλικίας 12-14 ετών από 32 χώρες της Ευρώπης. Μάγεψε με τρυφερότητα και χιούμορ τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στη μεγάλη οθόνη του ΡΕΞ κι ενθουσιασμός τους φάνηκε στα πολλά χειροκροτήματα…
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF), παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας στο σχολείο μας συμβάλλοντας σε μια γιορτή αξέχαστη για όλους! Το ευχαριστούμε θερμά και ιδιαιτέρως τον κύριο Ματθαίο Φραντζεσκάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Ολόψυχα ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Χάρη Αλεξάκη, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ για την πολλαπλή συμπαράστασή του καθώς και για την ευγενική προθυμία του να στηρίξει το μελλοντικό πρόγραμμα προβολών του σχολείου μας και φυσικά τους φιλόξενους υπευθύνους και τεχνικούς του κινηματοθέατρου ΡΕΞ Ανδρέα Χατζημαρκάκη και Γαρεφαλάκη Γιάννη. Ανυπομονούμε για την επόμενη ταινία!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://vimeo.com/507926004