Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάς μυελού οστών.

141 νέες εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην πλατεία της πόλης μας στην δράση του σχολικού μας δικτύου “Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη”  σε συνεργασία με την ομάδα “Πάρε + δώσε” και με το “Όραμα Ελπίδας”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε: “Τα στατιστικά δεν είναι υπέρ μας. Υπάρχουν λιγοστές πιθανότητες για κάποιον από τους 141 να είναι συμβατός με κάποιον ασθενή. Αλλά το απίθανο, δεν είναι και αδύνατο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί όντως κάποιος από τους 141 να βοηθήσει να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή. Δεν σημαίνει ότι ο 142ος μπορεί να ήταν ο τυχερός συμβατός δότης. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από αριθμούς και στατιστικές και όλοι μας μπορούμε, σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, να βοηθάμε τον διπλανό μας, γνωστό ή άγνωστο, που έχει ανάγκη” (Πάρε + Δώσε (pare-kai-dose.blogspot.com).

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε επιπλέον, τον Δήμο Αγίου Νικολάου για την έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθειά μας.

Το δίκτυό μας θα συνεχίσει με νέες δράσεις προσφέροντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα της κοινωνικής προσφοράς και τη χαρά της δοτικότητας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο: