Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία. Το σχολείο μας συμμετείχε στο καινοτόμο πρόγραμμα

 

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία”, μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από την παράσταση της όπερας η «Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου, που δημιουργήθηκε για τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος. Το έργο, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων του σήμερα, στοχεύει στην μύηση των εφήβων στον πολύπλευρο κόσμο της όπερας.

Πρόκειται για την κινηματογραφική εκδοχή της ξεκαρδιστικής παράστασης όπερας Μέσω της παράστασης αυτής δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της όπερας και του μουσικού θεάτρου μέσα από μια σειρά από πρωτότυπα πολυμεσικά και διαδραστικά υλικά γνωριμίας με την τέχνη του λυρικού θεάτρου. Διευκολύνεται επίσης ο εμπλουτισμός της μουσικής διδασκαλίας με πρωτότυπα μουσικολογικά κείμενα σχετικά με την όπερα, βιωματικές δραστηριότητες, ένα συναρπαστικό μουσικό videogame, κουίζ και βίντεο animation μέσω του operabox, που διατίθεται δωρεάν από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια μουσικής κ. Γιάννα Παπαδάκη, η οποία είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη διοργάνωσης του συγκεκριμένου προγράμματος στο σχολείο μας.

Πληροφορίες για την παράσταση και στο: https://tv.nationalopera.gr/i-oraia-eleni-tou-ofenbah/i-oraia-eleni-tou-ofenbah/?fbclid=IwAR0bvv723EOO4je1UqIRc60-y5eLWGJiUshbi8nULm57GUhlOCS-hBMjaz8_aem_AVC7eXClDg5AZp8XRW5OzgNl73xLCaOk6lAdRwBrPKImyhJXOuswXb97fd_AsrNCVXg