Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης

 

 

 

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης. Νωρίς το πρωί οι μαθητές μας κατέφτασαν στο λαογραφικό μουσείο στη Νεάπολη, όπου με χαρά τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν οι υπεύθυνοι του μουσείου, εκπαιδευτικοί, κ. Μαρία Κωστάκη και κ. Μαρία Φορτετζανού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του μουσείου και να ταξιδέψουν για λίγο σε παλαιότερες εποχές της Νεάπολης. Ενημερώθηκαν σχετικά με σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, όπως το Ρ. Κούνδουρο και το Κωνσταντίνο Αδοσίδη πασά, μεταφέρθηκαν στη σχολική τάξη προηγούμενων δεκαετιών, επισκέφτηκαν το αγροτικό και το αστικό σπίτι παλαιότερων εποχών, είδαν από κοντά παραδοσιακές στολές, οικιακά σκεύη, παλιά βιβλία, τετράδια, χειρόγραφα,  μηχανήματα, εργαλεία, εκκλησιαστικά εκθέματα και γνώρισαν παραδοσιακά επαγγέλματα. Η ξενάγηση εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους μαθητές και παράλληλα τους προσέφερε μια βιωματική εμπειρία που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη, αφού τους έφερε σε επαφή με τους θησαυρούς του λαϊκού και ιστορικού μας πολιτισμού.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Κωστάκη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου και την Κ. Μαρία Φορτετζανού για την εξαιρετική παρουσίαση και ξενάγηση σε ένα χώρο, που αποτέλεσε το πρώτο Γυμνάσιο της ευρύτερης περιοχής τον προηγούμενο αιώνα. Τέλος ευχόμαστε να επιστρέψουμε σύντομα στο χώρο του μουσείου με μια νέα ομάδα μαθητών του σχολείου μας για ακόμα περισσότερες δράσεις.