Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Την περασμένη εβδομάδα η μουσικοθεατρική ομάδα 2ου και 3ου Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν τις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ και Ο ΤΣΑΡΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Σάλπαραν σε ένα μοναδικό ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ μέσα από την ομότιτλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.
Πραγματοποίησαν έναν Κινηματογραφικό Περίπατο στην παλιά Αθήνα με ξεναγό τον Κώστα Στοφόρο και επισκέφθηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρρή στο κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη. Ξεναγήθηκαν στα τηλεοπτικά στούντιο του mega και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα για την αξία της μόρφωσης και της αυτοεκτίμησης.  Ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Διασκέδασαν στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, αλλά και σε μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική, όπου μάλιστα συμμετείχαν και οι ίδιοι στο πρόγραμμα παίζοντας μουσική μαζί με τους καλλιτέχνες, τραγουδώντας και χορεύοντας!
Η πολιτιστική αυτή εμπειρία ήταν μοναδική για τα παιδιά μας, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα είδη τέχνης και να συνομιλήσουν με σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς- εμψυχωτές των πολιτιστικών ομάδων των σχολείων μας κ. Γιανναδάκη Τζένη, Παπαδάκη Γιάννα, Ρουμπελάκη Ανθή, Τουτουδάκη Νίκο και Χατζηδάκη Καλλιόπη που οργάνωσαν μια τόσο απαιτητική εκδρομή και ανέλαβαν την ευθύνη να συνοδεύσουν τα παιδιά μας σε αυτήν.