Τα σχολεία χτίστε

Άγιος Νικόλαος, 22-09-2021

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

       Αρχικά, θα ήθελα να σας αναφέρω τα προβλήματα του σχολείου μας και έπειτα να προτείνω κάποιες άμεσες λύσεις. Πρώτον και σημαντικότερον δεν έχουμε ΑΊΘΟΥΣΕΣ για να κάνουμε μάθημα. Έτσι, δύο τμήματα από το σχολείο μου κάνουν μάθημα στην αίθουσα εκδηλώσεων, σε εργαστήρια  και στο γυμναστήριο. Αυτό είναι άκρως απαράδεκτο και η άμεση λύση είναι να έρθουν τρεις  λυόμενες τάξεις προσωρινά για να κάνουμε μάθημα, οι οποίες έπρεπε να έρθουν πριν τον αγιασμό , ενώ κανονικά θα έπρεπε να έιχαν ήδη στηθεί τον Σεπτέμβρη του 2020, πέρυσι δηλαδή . Επιπλέον, θα ήταν καλό να τοποθετηθούν εκεί όπου άρχισαν να φτιάχνουν βάσεις, δηλαδή έξω από το σχολείο.

Δεύτερον, ως σχολειό δεν είμαστε ολοκληρωμένο,  δηλαδή δεν μας ανήκουν όλες οι αίθουσες εξωλοκλήρου. Εννοώ ότι συνυπάρχουμε με το 2ο Γυμνάσιο, ενώ θα έπρεπε να είμαστε σε ένα άλλο κτηριακό συγκρότημα  μαζί με το 2ο Λύκειο το οποίο έχει παρόμοια προβλήματα. Άρα,  χρειαζόμαστε κατά την άποψή μου ένα νέο σχολείο το οποίο δεν θα έχει λυόμενες τάξεις και δεν θα κουραζόμαστε να πηγαίνουμε από αίθουσα σε αίθουσα για να κάνουμε μάθημα σε απαράδεκτες συνθήκες με κοινό τον μικρό πλέον προαύλιο χώρο.

Τέλος, αυτό που ζητάω από εσάς όπως και όλοι από το σχολείο μου είναι να επισπεύσετε τις διαδικασίες , γιατί διαφορετικά οι επόμενες γενιές θα έχουν χειρότερα προβλήματα, όχι ότι δεν υπάρχουν πάρα  πολύ σοβαρά τώρα.

Εντέλει, θα ήθελα να μπείτε λίγο στην θέση μας για να δείτε πως νιώθουμε εμείς τα παιδιά, που δεν έχουμε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονα κτήρια, αλλά συστεγαζόμαστε  συνωστισμένα σε αυλές σχολείων  .

Με εκτίμηση,

 Ευαγγελία Νικηφόρου

Γ? τάξη

 

 

Αξιότιμε  κε Δήμαρχε,

Σας  γράφω αυτό το γράμμα, επειδή θέλω να φέρετε τις λυόμενες αίθουσες  και να φτιάξετε ένα καινούριο σχολείο.

Φέτος  το 3ο Γυμνάσιο έχει πολλά προβλήματα με τις αίθουσες. Πέρσι και φέτος ήρθαν περισσότερα παιδιά και το σχολείο «χάλασε» και έγιναν πράγματα που δεν ήθελα να συμβούν .

Πρώτα το αγαπημένο μου μέρος , δηλαδή το γυμναστήριο,  έγινε τάξη για μάθημα και δεν μπορούμε να παίζουμε εκεί πλέον.

Ένα άλλο αγαπημένο μου μέρος έγινε τάξη: Το  εργαστήρι  πληροφορικής φυσικά! Έγινε κι αυτό τάξη!

Το φετινό εργαστήρι είναι πλέον το χημείο! Εσείς ήρθατε και μας το ανακοινώσατε! Είπατε ότι θα βάλετε υπολογιστές εκεί. 

Να μην αναφέρω το εργαστήρι της τεχνολογίας: Τάξη έγινε και τούτο! Εμείς τεχνολογία πού θα κάνουμε;

Γι΄ αυτό κύριε Δήμαρχε θα σας παρακαλούσα πολυυυύ να χτίσετε νέες σύγχρονες  αίθουσες σε νέα σύγχρονα σχολειά!

Με εκτίμηση ,

Νίκος Κοζυράκης,  Β?  τάξη

 

 

“Τα σχολεία χτίστε !? ( Κ. Παλαμάς)

Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα,
γερά θεμελιωμένα, από της χώρας
ακάθαρτης, πoλύβοης, αρρωστιάρας
μακριά μακριά τ’ ανήλιαγα σοκάκια,
τα σκολειά χτίστε!

Μέσα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά κατάλαβα ότι το πρόβλημα που θίγει είναι παρόμοιο με το δικό μας, όπως και αυτός θέλει ένα μεγάλο, ευήλιο, γερά θεμελιωμένο σχολείο έτσι και εμείς θέλουμε ένα ΔΙΚΟ μας παρόμοιο σχολείο, και όχι να συστεγαζόμαστε με το 2ο γυμνάσιο.

Δέκα περίπου χρόνια έχουν περάσει από τότε πού ιδρύθηκε το 3ο Γυμνάσιο και ακόμα να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος, ώστε να χτιστεί το νέο κτίριο που θα στεγάσει το σχολείο μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο λόγω τhς έλλειψης αιθουσών να πραγματοποιείται μάθημα σε χώρους ακατάλληλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως το χημείο, η αίθουσα πληροφορικής, η αίθουσα εκδηλώσεων μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο?.. Πράγμα αδιανόητο. Αίτημά μας λοιπόν, είναι να αποκτήσουμε ένα σχολικό συγκρότημα με σωστές υποδομές, ώστε να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δίχως εμπόδια. Γι? αυτό ζητάμε από τις τοπικές αρχές να μας δώσουν μια άμεση και οριστική λύση, γιατί οι προσωρινές παρεμβάσεις, αντί να λύσουν το πρόβλημα, απλώς το διαιωνίζουν.

Έχουμε κουραστεί να περιμένουμε για ένα καλύτερο αύριο, που τόσα χρόνια δεν έχει έρθει !! Το αίτημά μας πλέον γίνεται απαίτηση !!

 Χριστιάννα Ταμπουρατζή,  Β? τάξη