Η εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στα Χανιά

Το διάστημα 6-8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στα Χανιά, με συνοδούς τη Διευθύντριά μας κ. Μαρία Χατζηπαναγιώτη και τις καθηγήτριες Γεωργία Λαρετζάκη, Ανθή Ρουμπελάκη και Καλλιόπη Χατζηδάκη, καθώς και δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μέρη ιστορικού, ακαδημαϊκού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και να διασκεδάσουν!

Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Στρατηγείο του Βενιζέλου στο Θέρισο, το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος στη Χαλέπα και τους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, ανακαλύπτοντας με τρόπο βιωματικό σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας μας. Προσκυνήσαμε στον Άγιο Νεκτάριο και συγκινηθήκαμε από τα θαύματά του, αλλά και από το σπουδαίο έργο του Ιδρύματος. Αισθανθήκαμε υπερήφανοι στο Μουσείο Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου. Περιπλανηθήκαμε στους δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων και του Ρεθύμνου. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης και παρακολουθήσαμε μάθημα στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Διασκεδάσαμε λύνοντας γρίφους στο escape room MYSTERY LOFT, αλλά και στη βραδινή μας έξοδο με ζωντανή μουσική!

Για όλους μας, συνοδούς και μαθητές, η εκδρομή αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία! Ακόμα πιο ξεχωριστή την έκανε το γεγονός ότι είχαμε συνεχώς μαζί μας ξεναγό, η οποία μας έδινε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όσα βλέπαμε.

Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Φροντιστήριο Σύγχρονο για την ευγενική του χορηγία, με την οποία καλύφθηκε μέρος των εξόδων!