ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ A.E.

Στις 4 Απριλίου 2023 η A’  τάξη του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου επισκεφτήκαμε τα  ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., που το 1970 ξεκίνησε να ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές,  αλλά σήμερα λόγω της   καινοτομίας  της αποτελεί  έναν από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους παραγωγούς πλαστικών σε παγκόσμιο  επίπεδο.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε 90 χώρες, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε χώρες του εξωτερικού όπως την  Πολωνία, τη  Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Κίνα κ.ά.

Ο κύριος Ασπιρτάκης συνοδευόμενος από τον κύριο Βιδάλη μας  υποδέχτηκε με υποδειγματική  ευγένεια και εγκαρδιότητα ενημερώνοντάς μας  με διαδραστικό τρόπο και απαντώντας σε όλες τις απορίες μας στην αίθουσα υποδοχής για  την ιστορική πορεία της εταιρείας, για τα πολλά  είδη του πλαστικού και χρήσεών του και για τον τρόπο κατασκευής  των κύριων  προϊόντων ,  όπως τους χρωματιστούς μικρόκοκκους (τα περίφημα Masterbatches), για τις πολυεπίπεδες μεμβράνες θερμοκηπίων εμπλουτισμένες με καινοτόμες ιδιότητες, για τις γεωμεμβράνες, για τους σωλήνες πολυαιθυλενίου  αλλά και για και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την εταιρεία.

Μάθαμε ότι τα προϊόντα της εταιρίας απευθύνονται στη βιομηχανία πλαστικών ως πρώτες ύλες, στον αγροτικό τομέα καθώς και σε έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια  ο κύριος Ασπιρτάκης μας ξενάγησε στα υπερσύγχρονα τμήματα έρευνας,  παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης. Όλα ήταν τόσο εντυπωσιακά και πρωτοποριακά!

Ευχαριστούμε πολύ τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ για την τόσο πολύτιμη εμπειρία και πλούσια φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Νιώσαμε περήφανοι Κρητικοί και Κρητικές για την ολοένα δυναμική ανοδική  πορεία  της εταιρείας στο νησί μας μέσω της εφαρμοσμένης τεχνολογικής καινοτομίας. Εκτιμήσαμε προπάντων  το πρότυπο της κοινωνικής εξωστρέφειάς της και τον φιλικό προς τα νέα παιδιά και το περιβάλλον  καθοδηγητικό χαρακτήρα των στελεχών της.