Η συμμετοχή του σχολείου μας στον 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης “Ο Μαγικός Περίπατος της Άλκης Ζέη”

Την φετινή  σχολική χρονιά οι μαθητές- μαθήτριες των τμημάτων Α1 – Α2 -Β3 , με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Σουλαδάκη Ελένη και Χατζηδάκη Καλλιόπη, συμμετείχαν στον 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που οργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με θέμα: ” Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια  από την γέννησή της”. Το παραπάνω πρόγραμμα φιλαναγνωσίας βασίστηκε στην ανάγνωση δύο εφηβικών μυθιστορημάτων της συγγραφέως: α) Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου και β) Η Κωνσταντίνα και οι Αράχνες της. Στην συνέχεια, οι μαθητές- μαθήτριες των τμημάτων κλήθηκαν να απαντήσουν σε  ερωτηματολόγια που περιείχαν υποχρεωτικές αλλά και προαιρετικές ερωτήσεις, με βάση τα παραπάνω βιβλία. Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν τον “μαγικό” κόσμο της Λογοτεχνίας της Άλκης Ζέη, ο οποίος πραγματικά τους συνάρπασε. Χωρίς αμφιβολία, η ενασχόληση με την λογοτεχνία αποτελεί μια αναμφισβήτητη αξία ζωής!

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση και ιδιαίτερα στον μαθητή του Β3 Παναγιώτη Σκύβαλο που είναι ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού!

http://do.contactpigeon.com/apps/en/stem/viewmail.html?gm_pid=1547710&gm_nID&crid=95081609&rdme=67664182&fbclid=IwAR3WAuGRMC7BOYUQwW1N3iLUZL2cbKETc-6Zfw0KMR4s4OoRbm6YIPm4fwc