Αγώνας διττών λόγων για την χρήση των κινητών στα σχολεία

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου – 3ου Γυμνασίου, η ομάδα των Διττών Λόγων του 3ου Γυμνασίου  αγωνίσθηκε με την  αντίστοιχη ομάδα  του 2ου Γυμνασίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Ρητορικής. Οι δύο ομάδες, ο Λόγος και ο Αντίλογος, εξέφρασαν τις σκέψεις και τα επιχειρήματά τους πάνω στο εξής θέμα: «Πρέπει να επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου μέσα στις σχολικές τάξεις;».

Μετά από κλήρωση, η τριμελής ομάδα του 2ου Γυμνασίου αποτέλεσε τον Λόγο (Πρέπει να επιτρέπεται…), ενώ η αντίστοιχη τριμελής ομάδα του 3ου Γυμνασίου ήταν ο Αντίλογος (Δεν πρέπει να επιτρέπεται…).

Τον αγώνα  παρακολούθησαν τα υπόλοιπα παιδιά της Ρητορικής ομάδας των δύο σχολείων, αλλά και αρκετά παιδιά του 1ου Γυμνασίου, που ήρθαν συνοδευόμενα από τις καθηγήτριές τους, για να δουν από κοντά ένα  «debate» σε πραγματικές συνθήκες. Τα επιχειρήματα, η πειθώ, η συνεργασία και η ομαδικότητα ήταν κάποιες από τις έννοιες που βίωσαν οι μαθητές/μαθήτριες. Οι παραπάνω έννοιες, βέβαια, αποτελούν και τα βασικά συστατικά των Διττών Λόγων. Αφού τελείωσε ο αγώνας, ακολούθησε συζήτηση και επίλυση αποριών από τους  μαθητές/τις μαθήτριες.

Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλα τα παιδιά, τόσο για εκείνα που συμμετείχαν, όσο και για εκείνα που το παρακολούθησαν και ευχόμαστε ανάλογες δράσεις συνεργατικότητας να συνεχιστούν και στο μέλλον!