Το τελευταίο τρένο…

Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θέλησαν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τον προβληματισμό τους για το τραγικό αυτό γεγονός. Έγραψαν και σκηνοθέτησαν μικρά σκετς, διάβασαν και απέδωσαν με τρόπο εκφραστικό ποιήματα, φιλοτέχνησαν εικαστικές δημιουργίες. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

https://youtu.be/JRS80AeFIoo?si=V9hOSw11phjbbVlJ

Τους διαλόγους έγραψε η μαθήτρια του Β1 Ευαγγελία Δαφέρμου-Αγγελάκη

Τους ρόλους απέδωσαν οι: Αλεξάκης Θεοφάνης (Γ1), Αλεξάκης Σωτήρης (Β3), Αμαριωτάκης Μάνος (Β1), Ανδρουλάκη Μαρίγια (Β1), Δεμέτζου Νιόβη-Μαρία (Β1), Καββουσανάκη Μαρία (Β3), Καραβελάκη Ζωή (Β1), Κουτσάκη Λυδία (Α3), Μαθιουδάκη Ιωάννα-Θεολογία (Β3), Μπρόκος Γιώργος (Β3), Ραπάνης Γιώργος (Γ2)

Τα ποιήματα ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ (1-3-2023) και ΤΕΜΠΗ (28-2-2024) σε στίχους Γιώργου Μπιλανάκη αποδίδουν οι Ιάσωνας Δασκαλάκης-Λέσκιν (Β1) και Εμμανουέλα Μπιλανάκη (Γ1).

Τα σκίτσα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι επιλογές από το Διαδίκτυο, καθώς και έργα των μαθητριών του Β1 Δεμέτζου Νιόβης-Μαρίας, Δαφέρμου – Αγγελάκη Ευαγγελίας, Κεφαλούκου Μαρίας και Μαυρικάκη Μάρως.

Για μουσική επένδυση επιλέξαμε το τραγούδι των Θανάση Παπακωνσταντίνου – Σωκράτη Μάλαμα “ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ”.

Την τεχνική επιμέλεια του όλου project είχαν οι μαθητές/-τριες: Δαφέρμου-Αγγελάκη Ευαγγελία, Κεφαλούκου Μαρία, Καραβελάκη Ζωή, Κοζυράκης Νίκος, Μπρόκος Γιώργος, Μαυρικάκη Μάρω, Ραπάνης Γιώργος και οι εκπαιδευτικοί Παπαδάκη Γιάννα και Ρουμπελάκη Ανθή.