Το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στους 6ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Το τριήμερο 19-21 Απριλίου διεξήχθησαν στον φιλόξενο χώρο του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και του Πανεπιστημίου Κρήτης οι 6οι  Παγκρήτιοι Αγώνες  Ρητορικής Τέχνης. Τους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν 28  σχολεία και 175 παιδιά, διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και η Περιφέρεια Κρήτης.

Το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, σταθερά, για ακόμα μια χρονιά, συμμετείχε και στα τρία αγωνίσματα των Ρητορικών Αγώνων  με τους/τις παρακάτω μαθητές/ μαθήτριες. Αυθόρμητος Λόγος: Καλλιβρετάκη Μελίνα,  Μαθιουδάκη Ιωάννα, Μανδουράρη Μαρικάτια.  Προτρεπτικός Λόγος:  Καραβελάκη Ζωή, Κουτσάκη  Λυδία, Μπρόκο  Γεώργιο.  Διττοί  Λόγοι: Ανδρουλάκη Μαρία, Καμαράτου Ελένη, Μπελούκα  Αθανάσιο. Τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των αγώνων, βίωσαν την ευγενή άμιλλα και την συνεργασία και κατανόησαν την μεγάλη δύναμη που έχει ο Λόγος στη ζωή μας.

Πραγματικά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και που κατάφεραν να σταθούν δυναμικά μπροστά σε ακροατήριο και κριτές, για να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που τους δόθηκαν. Κερδισμένοι/ες, όμως, βγήκαν και οι μαθητές/ μαθήτριες που παρακολούθησαν ως  θεατές τους Ρητορικούς Αγώνες: Υποστήριξαν ενεργά τους συμμαθητές/ τις συμμαθήτριές τους, άκουσαν τον λόγο άλλων παιδιών και καλλιέργησαν  την Ρητορική τους Παιδεία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντριά μας, κα. Χατζηπαναγιώτη Μαρία, για την στήριξή της και τον συνάδελφο κ.  Κόκκα Γεώργιο, ο οποίος  συνόδεψε μαζί μας τα παιδιά στο Ρέθυμνο. Ελπίζουμε το ήθος και η ευπρέπεια που αυτά επέδειξαν  να συνεχίσει να τα ακολουθεί και σε άλλες δράσεις  και εκφάνσεις της ζωής τους και ευχόμαστε οι ρητορικοί αγώνες να αποτελέσουν εφαλτήριο για την σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,

Ρουμπελάκη Ανθή

Σουλαδάκη Ελένη

Χατζηδάκη Καλλιόπη