Το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου κοντά στην τρίτη ηλικία

Μια μοναδική ευκαιρία διαγενεακής επικοινωνίας  βίωσαν παιδιά του 3ου Γυμνασίου την Πέμπτη 25 Απριλίου στο πλαίσιο του Δικτύου Εθελοντισμός & Αλληλεγγύη  σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας  και  στόχο τη γνωριμία με τη Δομή, την αλληλεπίδραση με τους ηλικιωμένους  και τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις.

Κατά την επίσκεψη τους στη ΜΦΗ της Ενορίας Αγίας Τριάδας τα παιδιά γνώρισαν τροφίμους της Μονάδας και την κα Έρση Ορφανουδάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κυρία Ορφανουδάκη ξενάγησε την ομάδα στους χώρους του Ιδρύματος και στο μαγειρείο, όπου καθημερινά ετοιμάζονται 80 μερίδες φαγητού  για τα διαμένοντα άτομα αλλά  και για ευάλωτους συμπολίτες μας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν πολύ επίσης από το  εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί τις συνοδούς καθηγήτριες με αγάπη και ενσυναίσθηση συζήτησαν με τους  ηλικιωμένους, άκουσαν μαντινάδες και τραγούδησαν με τη συνοδεία ακορντεόν που έπαιξε μαθήτρια.

Απήγγειλαν ποιήματα, προσέφεραν διακοσμητικά δώρα, στόλισαν με ζωγραφιές τον χώρο της τραπεζαρίας, ενώ ως αποχαιρετιστήριο  ζωγραφίστηκε ένα λουλουδένιο στεφάνι στην τζαμαρία της εισόδου με την ευχή για Καλό Πάσχα!

Ευχαριστούμε θερμά τη ΜΦΗ και την κυρία Ορφανουδάκη για την αξέχαστη φιλοξενία τους.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα «ΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» και το χρωματοπωλείο «ΑΦΟΙ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» που μας βοήθησαν με τη δωρεά τους  να  ομορφύνουμε τις ζωές των παιδιών και των τροφίμων με αγάπη, αλληλεγγύη  και χρώματα!