L’ action eTwinning, une des actions phare de la commission européenne

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές της Α Γυμνασίου και συγκεκριμένα των τμημάτων Α2 και Α3 του σχολείου μας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα eTwinning.

Το eTwinning, που αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+, είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο εκπαιδευτικό έργο «Bonjour, Hallo», το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Κάνοντας εξαιρετική δουλειά κατάφεραν να φέρουν εις πέρας όλες τις δράσεις του εκπαιδευτικού έργου, να εκφραστούν στον προφορικό και γραπτό λόγο σχετικά με θέματα της καθημερινής τους ζωής και των προσωπικών ενδιαφερόντων τους και να κατακτήσουν τις βασικές δεξιότητες όσον αφορά στη σύνταξη ενός απλού κειμένου αφήγησης, μιας παρουσίασης ή μιας σύντομης περιγραφής προσώπου, τοπίου, γεγονότων στη γαλλική γλώσσα.

Μέσω των εν λόγω δράσεων, οι μαθητές μπόρεσαν να αποκτήσουν μία θετική στάση απέναντι στη γαλλική γλώσσα, να εξοικειωθούν με τη χρήση των ΤΠΕ ως διδακτικό εργαλείο, να μυηθούν στην αυτόνομη και συνεργατική μάθηση, να έρθουν σε επαφή με διδακτικές διαδικασίες που έχουν ως εφόρμηση βιωματικές καταστάσεις (μέθοδος project), να αναζητήσουν, να κατανοήσουν, να συλλέξουν και να μοιραστούν στη γαλλική γλώσσα πληροφορίες με τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά της Α Γυμνασίου που ανταποκρίθηκαν και κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος κατά τη διάρκεια αυτής της «μετά καραντίνας» σχολικής χρονιάς.