Περιβαλλοντική δράση σε Νοφαλιά-Φινοκαλιά

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 25 μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον κόμβο Νοφαλιά – Φινοκαλιά και συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα EDU4ClIMA προκειμένου να ενημερωθούν για την περιβαλλοντική αλλαγή και να συμβάλλουν στη συνέχεια στη διάχυση των αποτελεσμάτων και των γνώσεων που αποκόμισαν στους συμμαθητές τους.
Αρχικά στο παλιό δημοτικό σχολείο οι μαθητές συμμετείχαν στη διενέργεια πειραμάτων που βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία που έχει η κλιματική αλλαγή στη φύση και ειδικότερα στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το διεθνές ατμοσφαιρικό παρατηρητήριο

του ΕΠΕΧΗΔΙ του χημικού τμήματος του πανεπιστημίου Κρήτης που αποτελεί τον μοναδικό σταθμό παρακολούθησης της ατμόσφαιρας και ενημερώθηκαν από τους επιστήμονες για τα επιστημονικά πειράματα και μετρήσεις που πραγματοποιούν στον συγκεκριμένο σταθμό.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Καλυβίτη Νικόλαο του Χημικού Τμήματος Κρήτης, τον κ Βιτωράκη Μιχαήλ, Υπεύθυνο ΕΚΦΕ νομού Λασιθίου, την κα Δερμιτζάκη Ειρήνη, υπεύθυνη 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου για την οργάνωση του μαθήματος και της ξενάγησης. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , κ. Κοζύρη Γεώργιο, κα Λαρεντζάκη Τζούλια και κ. Καλιγιαννάκη Μιχάλη  για την οργάνωση της επίσκεψης μας.  Συγχαρητήρια στους μαθητές τους σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τη δέσμευση τους να αποτελέσουν πρεσβευτές των αποτελεσμάτων και των γνώσεων που αποκόμισαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στους συμμαθητές, στους γονείς  και ευρύτερα στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου.