ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚO ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η εβδομάδα 6-10 Μαρτίου 2023 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως εβδομάδα ευαισθητοποίησης ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο μας.

Τα τμήματα Α3, Β1 και Γ2 είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Μέσα από προβολή ενημερωτικού βίντεο και πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων (παιχνίδια ρόλων, κινητικά παιχνίδια, εργασία σε ομάδες) οι μαθητές συζήτησαν για όλα τα είδη σχολικού εκφοβισμού, προβληματίστηκαν γύρω από τα αίτιά του, μελέτησαν τους ρόλους όλων όσων εμπλέκονται σε ανάλογα περιστατικά (θύτης-θύμα-παρατηρητής) με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Τις δράσεις αυτές συντόνισαν οι κυρίες Σοφία Ματθαιάκη, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου Αρετούσα της ΑμΚΕ Ξένιος Ζευς και Ελένη Μπουνιαλέτου Κοινωνική Λειτουργός, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Στο τμήμα Β3 έγινε παρέμβαση από την ΕΔΥ του σχολείου μας και συγκεκριμένα από τον κ. Δημήτρη Γιαννίτσα, κοινωνικό λειτουργό και την κ. Μαργαρίτα Πλαϊτάκη, ψυχολόγο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και την υπόλοιπη σχολική χρονιά κα ιστα υπόλοιπα τμήματα.

Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και προβολές ταινιών σχετικά με το θέμα από τις Συμβούλους Σχολικής Ζωής του σχολείου μας κ. Καλλιόπη Σηφαντωνάκη και Μαρία Τσιάμου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αθλητικοί αγώνες ανάμεσα στα τμήματα όλων των τάξεων, υπό την εποπτεία του γυμναστή μας κ. Μανώλη Τσαμπανάκη με σύνθημα Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!