Διδακτική επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στο ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel και συμμετοχή σε δράσεις.

       

Το ίδρυμα Μαμιδάκη, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού 2023, οργάνωσε από 2 έως 5 Οκτωβρίου μια σειρά εργαστηρίων  για μαθήτριες- μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η οργάνωση αυτή έγινε σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό «We 4 All» και τον οργανισμό Branding Heritage, που ερευνά τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με στοιχεία της  σύγχρονης  δημιουργίας.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Γ3 του σχολείου μας, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, κ. Κόκκα Γεώργιο και κα. Χατζηδάκη Καλλιόπη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου το ξενοδοχείο Minos Beach  Art Hotel.

Τα παιδιά, με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, συμμετείχαν στα εξής τρία εργαστήρια που διοργάνωσαν οι παραπάνω οργανισμοί:

  • Εργαστήριο με θέμα: FAST FASHION – Πώς η «Γρήγορη Μόδα» επηρεάζει περιβαλλοντικά και ηθικά. Αιτίες, Συνέπειες και καλές πρακτικές (από τον Οργανισμό We 4 All).
  • Εργαστήριο με θέμα: « Το Παραδοσιακό Κρητικό Υφαντό στη Σύγχρονη Μόδα». Με ποιους τρόπους μπορεί ένα σύγχρονο brand να αξιοποιήσει παραδοσιακά υφαντά και να τα μετατρέψει σε σύγχρονα αξεσουάρ και αντικείμενα; Μια ανοιχτή συζήτηση και αναζήτηση έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας αξιοποιώντας μια πανάρχαια τεχνική της Κρήτης. (Έλλη Σφήκα, δημιουργός του ελληνικού brand Amalthea Athens, σκηνοθέτης και σχεδιάστρια)
  • Εργαστήριο με θέμα: « Η ταπητουργία με την τεχνική του Tufting». Τάπητες που μοιάζουν με καμβάδες, με ιδιαίτερο σχήμα, υφή και τρισδιάστατη αίσθηση. (Κατερίνα Νάκου, καλλιτέχνιδα)

Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel και το ίδρυμα Μαμιδάκη.